Pim Muda speelt Vincent van Gogh in film over Drentse periode van schilder

Geplaatst op woensdag 22 november 2023 @ 04:59 , 182 keer bekeken

Pim Muda speelt Vincent van Gogh in film over Drentse periode van schilder

Door onze entertainmentredactie nu.nl

Acteur Pim Muda speelt de rol van Vincent van Gogh in een nieuwe speelfilm over de drie maanden die de schilder in Drenthe doorbracht. De onlangs begonnen opnames van 23 Brieven van Vincent vinden grotendeels plaats op locatie in Drenthe.

Van Gogh (1853-1890) verbleef in 1883 drie maanden in Drenthe. Het was een eenzame periode voor de schilder, die zijn gedachten en gevoelens op papier deelde met zijn broer Theo in Parijs.

Het scenario van de film is mede gebaseerd op de 23 brieven die Van Gogh schreef over zijn verblijf in de provincie. De opnames worden grotendeels gemaakt op de plekken waar Van Gogh in 1883 woonde en werkte.

Hoofdrolspeler Muda is vooral bekend als lid van het cabaretgezelschap Ashton Brothers. Als acteur was Muda onder meer te zien in OogappelsDe avonturen van Kruimeltje en Het Sinterklaasjournaal.

Een andere grote rol is weggelegd voor acteur Alfred van den Heuvel. 23 Brieven van Vincent wordt het speelfilmdebuut van de Friese regisseur Brent Bosker. De jonge filmmaker won twee maanden geleden op het Nederlands Film Festival een Talent Award voor de film Silent Waters, waarmee hij afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in Utrecht.

Het is de bedoeling de film eind 2024 in de bioscopen te zien is.

Beeld: NL Beeld


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: